Sneeuw
sneeuw-01
Sneeuw

Om me te helpen bij het herinneren wat we deze winter nou eigenlijk gedaan hebben heb ik even de foto’s erbij gepakt. We hebben – natuurlijk- gewoon doorgewerkt, maar er zijn niet veel foto’s om daarvan te getuigen. Als ik de foto’s mag geloven, heb ik me vooral bezig gehouden met zaken die eigenlijk niet zoveel toevoegen. Zo ben ik bijvoorbeeld drie hele dagen bezig geweest met het uitzoeken van knopen om die vervolgens ter decoratie op kleur in apothekerspotten te doen. Het was iets waar ik aan begon en waar ik niet meer mee op kon houden. Het sorteren kreeg mij in zijn macht, wat bijzonder is, want normaal gesproken vind ik ordenen niet zo leuk. Het was eigenlijk een soort schat zoeken, sommige knopen waren heel bijzonder en er zaten ook knopen tussen die zeker al zo’n honderd jaar oud zijn.

sneeuw-02

Tortelduifjes hebben het samen lekker warm

Verder heb ik een veel te groot vogelvoederhuis gemaakt, voor onze twee tortelduifjes en de andere vogeltjes die wel erg fijn vonden wat bijvoeding te krijgen tijdens de koude dagen.

hout voor de kachel halen

Thom daarentegen heeft alleen maar nuttige dingen gedaan. Hij heeft van een oude deur twee deurtjes gemaakt voor het elektriciteitskastje bij de gîte en ook een toegangsdeur voor het atelier. Dat laatste was een behoorlijke klus, want de deur moest gemaakt worden van oude eikenhouten balken die wij twee jaar geleden gekocht hebben van een boer. Het voordeel van deze balken is dat het hout is uitgewerkt, het nadeel is dat ze niet helemaal recht zijn en dus recht gemaakt moeten worden. Bovendien is het hout keihard, wat het bewerken weer lastiger maakt. Omdat het buiten te koud was om te lijmen, moest de deur binnen in ons – toch niet helemaal koude – huis in elkaar gezet worden.

Aan de deurtjes heb ik ook nog een – toch wel zeer nuttige – bijdrage geleverd, ik heb de smeedijzeren gehengen gemaakt. Dat was nog eens leuk om te doen! Omdat we de nieuwe gehengen die je bij de bouwmarkt koopt niet mooi vinden staan op onze – net alsof ze echt oud zijnde – deuren, wilden we liever smeedijzer gebruiken. Het vervelende daarvan is echter dat die gehengen minimaal 10 keer zo duur zijn. Daarom besloot ik aan het experimenteren te slaan met een hamer en een bouwmarktgeheng. Omdat ik vond dat het niet opschoot, heb ik het geheng op een bepaald moment in de kachel gelegd, toen het gloeiend was voorzichtig weer mee naar buiten genomen en opnieuw flink met de hamer bewerkt. Het resultaat was verbluffend! Net echt oud smeedijzer en dat voor een krappe vier euro per stuk! Dat geeft de klusser met een te krap budget weer moed.

En dan hebben we ook nog de binnenkant van het atelier afgewerkt, Thom heeft het dak betimmerd en ik de muren gevoegd. De volgende keer zal ik daar wat foto’s van laten zien en van de deur van het atelier.

Wendela
This is description of post author. Aliquam tristique consequat dolor, nec fermentum turpis pretium vel. Maecenas non congue justo. Sed dapibus velit vehicula, tincidunt enim sed, auctor orci. Nam in rutrum tellus praesent dapib.

Laat een opmerking achter