Ontdek de steden

De provincie Auvergne

Deze provincie is gelegen in het Massif Central en heeft een rijke historie. De inwoners heten Auvergnats. Auvergne bestaat uit vier departementen: Allier, Puy-de-Dôme, Haute Loire en Cantal.


vakantiehuis-vichy

Vichy

De Auvergne is bezaaid met waterbronnen, rond deze bronnen zijn op verschillende plaatsen kuuroorden ontstaan. De drie belangrijke kuuroorden in de Allier zijn Bourbon-l’Archambault, Néris-les-Bains en Vichy. Het dichtst bij ons huis ligt Vichy ( 25 minuten), hier zijn bronnen die al sinds de Romeinen een trekpleister zijn.

Ontdek meer over Vichy

Uitzicht op Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand

De hoofdstad van Auvergne is Clermont-Ferrand. Omdat deze stad van oudsher de hoofdstad is van de provincies in de regio, is er veel historie te vinden. Er wonen met de voorsteden meegerekend meer dan 400.000 inwoners, bijna een derde van de regionale bevolking

Ontdek meer over Clermon-Ferrand

Montluçon - ‘de industriestad’

Montluçon – ‘de industriestad’

De stad ligt op een ruim uur rijden van ons huis en is bekend vanwege de industriële activiteit, maar ook vanwege het mooie middeleeuwse centrum. Het kasteel van Louis II van Bourbon dat de smalle steegjes en de vakwerk huizen van de historische wijk overheerst, bevat een van de rijkste verzamelingen traditionele instrumenten ter wereld.

Ontdek meer over Montluçon

moulins

Moulins

Moulins ligt op 35 minuten rijden van ons huis. De voormalige hoofdplaats van de hertogen van Bourbon, is genoemd naar de watermolens die zes eeuwen geleden op de oevers van de Allier draaiden. De stenen brug, met zijn 13 bogen werd in 13 jaar gebouwd. De stad wordt getypeerd door de huizen uit rode en zwarte baksteen.

Ontdek meer over Moulins
DSC_5435
Blijven Lachen
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee
sneeuw-01
Sneeuw
  • telefoon:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username