Ontdek de natuur

nature-bocage-bourbonnais

Le Bocage Bourbannais

Le Bocage Bourbonnais beslaat het grootste gedeelte van het departement. Het ligt vooral in het centrum en het westen, tussen de valleien van de Allier en de Cher. Het heeft een uitgestrekt dicht bosrijk gebied versierd met vijvers, poelen en natte weiden.

Ontdek meer over Le Bocage Bourbannais

Le Bocage des Combrailles

Dit natuurgebied is gelegen in het zuidwesten van het departement en ligt ook gedeeltelijk in het departement Puy-de-Dôme. Het wordt gekenmerkt door een heuvelachtig bosrijk landschap op de uitlopers van de Puys.

Ontdek meer over Combrailles

La Sologne Bourbonnaise

Dit is het coulissenlandschap waar wij in wonen. Er is een mooie afwisseling tussen weides, bos, vijvers en kleinschalige landbouw. Door het heuvelachtige karakter ontstaan er prachtige vergezichten. Ook vanuit ons huis is het uitzicht geweldig. Dit gebied leent zich bij uitstek voor mooie wandelingen en fietstochten.

Ontdek meer over La Sologne Bourbonnaise

Limagne

Limagne is een grote vruchtbare vlakte die een noord-zuid band van 150 kilometer vormt langs de Val d’Allier, in het midden van het departement, met aan weerszijden ongeveer 70 kalkrijke hellingen.

Ontdek meer over Limagne

Montagne Bourbonnaise

Vlak bij ons huis begint de Montagne Bourbonnaise. Hier bevind zich ook het skigebied La Loge des Gardes. Er zijn uitgestrekte bossen, de Bois Noirs (Zwarte Bossen). De hoogste berg is de Puy de Montoncel (1.287 mètres). In de bossen is het goed wandelen en de verschillende watervallen zijn van een betoverende schoonheid. Met het hoogste punt op 1200 meter is Montagne Bourbonnaise een berggebied dat behoort tot de Monts de la Madeleine. Op de hoogste punten heerst een bergklimaat waardoor er moerassen zijn en beuken- en sparrenbossen.

Ontdek meer over Montagne Bourbonnaise

Val d’Allier

Ontdek meer over Val d’Allier

Val de Cher

De Val de Cher doorkruist het departement van noord naar zuid aan de westelijke zijde. Het biedt ten zuiden van Montluçon een scala van van diepe kloven en wordt dan een meanderende rivier ten noorden van Montluçon. De Cher-vallei is rijk aan Atlantisch droogland met droge heide.

Ontdek meer over Val de Cher

Val de Loire

Aan de oostzijde van het departement Allier op de grens met het departement Saône-et-Loire ligt dit gebied waar de Loire een verscheidenheid aan natuurgebieden biedt. Vlaktes en meanders wisselen elkaar af.

Ontdek meer over Val de Loire

 

 

DSC_5435
Blijven Lachen
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee
sneeuw-01
Sneeuw
  • telefoon:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username