Vakantiehuis in de omgeving van Montluçon
Vakantiehuis Montluçon

Vakantiehuis Montluçon – Montluçon is de industriestad van het departement Allier.

Vakantiehuis Montluçon

Zoek je naar een Vakantiehuis Montluçon dan ben je bij ons aan het juiste adres. De stad ligt op een uurtje rijden van ons huis en staat bekend om zijn industriële activiteit, maar zeker ook vanwege het mooie middeleeuwse centrum waar je nog heel veel sporen aantreft van het middeleeuwse tijdperk. De stad ligt midden in wat vroeger de provincie Bourbonnais was.

Bezienswaardigheden in Montluçon

De stad heeft veel monumentale panden, zoals de Notre-Damekerk en de Saint-Pierrekerk. Daarnaast zijn zeker ook de huizen in smalle steegjes absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Hier zie je het oude vakmanschap nog goed terug.

Dit alles wordt vaak overschaduwd door het enorm indrukwekkende kasteel van de hertogen van Bourbon. Het kasteel dat gekenmerkt wordt door de horlogetoren en de zuilengalerij is tegenwoordig deels een museum voor volksmuziek. En als je een uniek uitzicht wil ervaren over de daken van deze industriestad raden we je aan het kasteel eens te beklimmen.

En als je even genoeg van al deze drukte dan raden we je ook het Wilsonpark aan. Een heerlijke plek om even goed tot rust te komen en te genieten van de beeldschone Fransen tuinperken.


Ontdek ook andere steden

Meer weten over andere steden in de buurt?
Ontdek meer over Moulins, de hoofdstad
Ontdek meer over Vichy, de tuinstad

DSC_5435
Blijven Lachen
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee
sneeuw-01
Sneeuw
  • telefoon:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username