Ontdek Montaigu Le Blin

Montaigu Le Blin het dorp

Wij wonen even buiten het dorp Montaigu le Blin, ville classé, dat wil zeggen dat het dorp zo bijzonder is dat het beschermd is. Dit komt met name door het prachtige plein met veel bomen en grote grasvelden. Ook staan er veel mooie chateaux in Montaigu le Blin. Deze omgeving heeft de hoogste chateau-dichtheid van heel Frankrijk. Het is niet voor niets dat de adel hier zijn buitenhuizen liet bouwen. Het landschap is lieflijk en het klimaat is een gematigd landklimaat.

Le Manoir de Presle

Ons huis (Le Manoir de Presle) is het oudste huis van Montaigu le Blin (gebouwd in de XIe eeuw). Er wordt verteld dat er een geheime tunnel loopt van ons huis naar het kasteel, wij zijn nog steeds niet gestuit op de ingang van de tunnel, maar hebben wel een vermoeden waar deze zich bevindt.
Ontdek meer over Le Manoir de Presle

montaigu-le-blin-forteresse
Het kasteel

Het middeleeuwse kasteel van Montaigu-le-Blin werd 100 jaar later gebouwd, in het begin van de XIIe eeuw, volgens de nieuwste inzichten van de militaire architectuur. De noordwal werd gebouwd in de XVe eeuw en uitgebreid met een grote toren door Geoffroy de Chabannes. In de XVIe en XVIIe eeuw hadden diverse herinrichtingen en aanpassingen plaats. De Chabanne toren is gerestaureerd en deels open voor publiek.

Andere bezienswaardigheden

Een andere bezienswaardigheid in Montaigu le Blin is de Kapel van Ciernat, een kleine kerk uit de twaalfde eeuw in Romaanse stijl. Het musée rural Montacutain is het museum in het dorp, dat gewijd is aan géologie, paléontologie en archéologie; locale geschiedenis met een presentatie van oude gebruiksvoorwerpen. Ook wordt er een beeld gegeven van kunsten en gebruiken uit het verleden. Bijzonder in de collectie is een kaart uit de XVIIIe eeuw, waarop ons huis natuurlijk ook staat!

Openingstijden zijn: 1 juli tot 15 september op zon- en feestdagen van 15 tot 18 uur.
De inwoners van Montaigu le Blin worden Montacutins en Montacutines genoemd. De hoogte van de gemeente varieert van 263 m tot 342 m en de totale oppervlakte is 12,96 km². Er wonen ongeveer 350 mensen.In de zomer wordt op het dorpsplein drie dagen lang feest gevierd ter ere van Sint Anne, de beschermheilige van het dorp. Iedereen is hier welkom om mee te genieten van het romantische Franse dorpsgevoel.

DSC_5435
Blijven Lachen
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee
sneeuw-01
Sneeuw
  • telefoon:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username