Margarine zonder palmolie
margarine zonder palmolie
Margarine zonder palmolie

Het wordt een fantastisch jaar, 2017. Ik voel een hele nieuwe, vernieuwende energie door mij heen stromen en verwacht allerlei moois op mijn pad! Natuurlijk wensen wij iedereen al het goede voor dit nieuwe jaar.

2017
De eerste week van dit nieuwe jaar was het nog een beetje vakantie, maar vandaag heb ik meteen al veel bereikt. Ik heb mijn eerste stuk tofu gemaakt. Omdat ik geen tofu-mal heb om het gestremde tofumengsel in uit te laten lekken, is mijn tofu rond geworden in het zeefje dat ik ervoor gebruikt heb. De smaak is echter perfect en bovendien wordt hij in stukjes gebruikt, dus die vorm daar zit ik niet zo mee.

zelfgemaakte tofu

Zelfgemaakte tofu, rond maar smakelijk

Mijn tweede succes vandaag is een heerlijke margarine zonder palmolie , die bijna smaakt als roomboter. Hij heeft hetzelfde mondgevoel, wat volgens mij komt doordat het smelten in de mond net zo lekker gaat als bij roomboter en door het gebruik van koolzaadolie dat -net als roomboter- een diepere smaak heeft dan de meeste vetten. Het recept van de margarine zonder palmolie heb ik zelf ontwikkeld en deel ik graag. Lees hier waarom je beter margarine zonder palmolie kunt gebruiken.

Ingrediënten voor margarine zonder palmolie:

250 gram kokosolie, gesmolten
250 gram koolzaadolie
440 gram ongezoete sojamelk
1 afgestreken eetlepel sojalecithine
2 snufjes zout

Werkwijze:

Los de sojalecithine op in de melk.
Doe alles in een kom en mix met de staafmixer tot je een homogene massa hebt. Dit duurt wel even, maar dan heb je ook een echt heerlijke verantwoorde margarine zonder palmolie!

Wendela
This is description of post author. Aliquam tristique consequat dolor, nec fermentum turpis pretium vel. Maecenas non congue justo. Sed dapibus velit vehicula, tincidunt enim sed, auctor orci. Nam in rutrum tellus praesent dapib.

Laat een opmerking achter