Brandnetelthee
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee

Brandnetelthee

Mijn ‘Canadese’ buurmeisje Margriet maakt haar eigen thee van kruiden die ze verzameld in de Yukon, waar ze woont. Ze stuurde mij een zakje op met haar ‘heksenthee’, een heerlijk mengsel speciaal voor kruidenvrouwtjes met een zwarte kat. Helemaal geïnspireerd ben ik ook begonnen met verzamelen. Om te beginnen heb ik een paar weken geleden de verse toppen uit de nieuwe brandnetels geplukt. Brandnetelthee schijnt heel gezond te zijn. Brandnetels hebben we hier in overvloed, dus het verzamelen was snel gedaan. Het drogen duurde wat langer, ongeveer een week lag de tafel in de woonkamer vol en geurde het hele huis naar brandnetelthee.

kruidenvrouwtje
Ik vond het wel lekker en het lag mij niet in de weg, maar Thom was er niet echt enthousiast over. Dus bedacht ik een andere oplossing. Ik heb van een oud kastje, gevonden bij de déchèterie (= afvalverwerking, maar dat klinkt veel minder poëtisch), een droogkast gemaakt. De bodem heb ik vervangen door horrengaas en ik heb er acht laatjes van horrengaas in gemaakt. Bovenin het kastje heb ik gaten gezaagd. De deurtjes heb ik vervangen door een ijzeren plaat en het hele kastje heb ik zwart geverfd. Als ik het in de zon zet wordt het binnenin het kastje flink warm. Er ontstaat circulatie van lucht die de blaadjes in de laatjes snel droogt. Vandaag zijn de eerste blaadjes erin gegaan: munt, jasmijn en rozen. Ik verheug me ook al erg op de bloei van onze grote linde, lindebloesemthee uit eigen tuin lijkt me heerlijk, maar nu ga ik eerst genieten van mijn kopje brandnetelthee!

brandnetelthee

Wendela
This is description of post author. Aliquam tristique consequat dolor, nec fermentum turpis pretium vel. Maecenas non congue justo. Sed dapibus velit vehicula, tincidunt enim sed, auctor orci. Nam in rutrum tellus praesent dapib.

Laat een opmerking achter