Vakantiehuis in de omgeving van Moulins
Home > Ontdek > Ontdek de steden > Vakantiehuis in de omgeving van Moulins

Vakantiehuis Moulins

Vakantiehuis Moulins

Vakantiehuis Moulins – Moulins is de hoofdstad van het departement Allier.

Zoek je naar een Vakantiehuis Moulins dan ben je bij ons aan het juiste adres. Ons vakantiehuis ligt op 35 minuten rijden van Moulins. De voormalige hoofdplaats van de hertogen van Bourbon, is genoemd naar de watermolens die zes eeuwen geleden op de oevers van de Allier draaiden. De stenen brug, met zijn 13 bogen werd in 13 jaar gebouwd. De stad wordt getypeerd door de huizen uit rode en zwarte baksteen.

In Moulins is veel te zien. De architectuur in de binnenstad gaat terug tot de 15e eeuw. Het is mooi om doorheen te wandelen. Er zijn heel wat bezienswaardigheden zoals het kasteel dat Lodewijk XI liet bouwen in de XVe eeuw en dat  ‘La Mal Coiffee’ (de slecht gekapte) wordt genoemd omdat de toren nooit een fatsoenlijk dak heeft gekregen. Ook de kathedraal met de triptiek “Couronnement de la Vierge du Maitre du Moulins” en de “Chapelle de la Visitation” zijn een bezoekje waard.

Le Pont de Moulins, France

Le Pont de Moulins, France

Een erg leuk museum is Le musee Anne de Beaujeu met het huis van Mantin. Dit huis is in de 19e eeuw gebouwd door een verzamelaar en staat vol met curiosa de nieuwste snufjes uit die tijd. Het nationale museum voor toneelkostuums met zijn bijzondere exposities is ook een aanrader.


Ontdek ook andere steden

Meer weten over andere steden in de buurt?
Ontdek meer over Montluçon, de industriestad
Ontdek meer over Vichy, de tuinstad

DSC_5435
Blijven Lachen
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee
sneeuw-01
Sneeuw
  • telefoon:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username