Vakantiehuis Vichy, de tuinstad
Het operagebouw van Vichy van de binnenkant.

Het operagebouw van Vichy van de binnenkant.

De Auvergne is bezaaid met waterbronnen, rond deze bronnen zijn op verschillende plaatsen kuuroorden ontstaan. De drie belangrijke kuuroorden in de Allier zijn Bourbon-l’Archambault, Néris-les-Bains en Vichy. Het dichtst bij ons huis ligt Vichy ( 25 minuten), hier zijn bronnen die al sinds de Romeinen een trekpleister zijn.

Rond 1900 kende Vichy zijn hoogtijdagen als kuuroord. De architectuur uit deze Art Nouveau tijd is erg mooi en de grandeur straalt af van de Opera en het Casino. De Opera is voor 1861 gebouwd voor Napoleon III en bevindt zich nog in de originele staat.
Vandaag de dag is Vichy nog steeds een bekend en welvarend kuuroord. Tijdens het seizoen verdubbelt de bevolking, door de mensen die genezing en ontspanning komen zoeken in het heilzame water. Met zijn mondaine karakter en dito winkels is Vichy zeker het bezoeken waard. Als je een bekertje mee neemt kun je het geneeskrachtige bronwater van Vichy gratis uitproberen bij la Source des Celestins en in het paviljoen van het Parc des Sources. Er zijn verschillende soorten bronwater, sommige zijn echt niet lekker, maar je schijnt er van op te knappen!


Ontdek ook andere steden

Meer weten over andere steden in de buurt?
Ontdek meer over Moulins, de hoofdstad
Ontdek meer over Montluçon, de industriestad

DSC_5435
Blijven Lachen
kruidenvrouwtje
Brandnetelthee
sneeuw-01
Sneeuw
  • telefoon:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username