Lieu-dit Presle, 03150 Montaigu-le-Blin
(00) 33 04 70 43 73 27
lemanoirdepresle@gmail.com
Boek Nu
Le Manoir de Presle
Het was in 2006 dat wij halsoverkop verliefd werden op het huis waar wij nu wonen. Le Manoir de Presle is ruim negenhonderd jaar oud, gebouwd door monniken en in gebruik geweest als klooster met seminarie. Wij zetten het monnikenwerk nu voort als restauratoren van deze bijzondere plek.
“Onze gasten genieten bij ons van de rust, het prachtige uitzicht, de heldere sterrenhemel en de vogels en de vlinders in onze mooie tuin”

Ons huis is het oudste huis in de omgeving, zelfs ouder dan de ruïne van het Middeleeuwse kasteel van Montaigu le Blin waarop wij uitkijken. Veel generaties hebben onderdak gevonden in het huis, permanent of tijdens vakanties. In 2006 hadden wij het geluk de nieuwe bewoners te worden van dit bijzondere huis op deze prachtige plek. Op onze beurt dragen wij nu zorg voor het behoud van deze “oude dame”. In haar leven zijn wij natuurlijk slechts passanten, maar zij is voor ons de bekroning van een lange zoektocht naar een nieuw thuis en een andere manier van leven.

Elke dag genieten wij van ons verblijf hier en van de restauratiewerkzaamheden aan de gebouwen die samen Le Manoir de Presle vormen. Met respect voor de gebouwen en met gebruikmaking van oude materialen zijn wij voortdurend bezig het geheel weer in zijn oude glorie te herstellen. Hoewel wij geen professionals in de bouw zijn, doen wij toch bijna alle werkzaamheden zelf, van muren bouwen tot deuren maken, van graafwerk tot aanleggen van de infrastructuur. Het is een proces wat langzaam, maar zeker, vooruit gaat. Of het ooit af komt weten we niet, gelukkig is dat ook niet het belangrijkste. Voor ons staat voorop dat wij hier zijn en kunnen genieten en leren van wat elke dat ons brengt aan verrassingen en uitdagingen.

Het geluk dat wij ervaren op deze plek willen wij graag met anderen delen, gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd. Onze gasten genieten bij ons van de rust, het prachtige uitzicht, de heldere sterrenhemel en de vogels en de vlinders in onze mooie tuin. Ook de mooie omgeving en de vriendelijke mensen hier worden zeer gewaardeerd. Sommige gasten vinden het leuk om ons te helpen met de restauratie of in onze (moes)tuin, voor hen is er altijd een klus te vinden. Anderen zijn liever op zichzelf en ook dat is heel goed mogelijk op deze plek. Wij ontvangen onze gasten graag met een heerlijke welkomstmaaltijd, die met plezier en liefde is klaargemaakt. Een lekker glas wijn en een leuk gesprek horen daar natuurlijk bij. Naast de voldoening van de restauratiewerkzaamheden dragen ook de ontmoetingen met onze gasten in belangrijke mate bij aan ons geluksgevoel.

There no posts that match the specified criteria!
  • telephone:

    (00) 33 04 70 43 73 27
  • email:

    lemanoirdepresle@gmail.com
No images found!
Try some other hashtag or username